Linus Brag & Jon Fryk – A Stab of Ignorance

När snön faller okontrollerat kryper vi in i Forumgallerian och T-shirt Store i Uppsala där de var snälla och lät oss slå upp pall, mic och gitarr. Under ca tre timmar denna afton ljuder härlig musik genom gallerians befolkade gångar. Se en utav de låtarna som spelades.

I Rampljuset! – Linus Brag

En dag i februari. En perfekt dag för värmande, härlig musik. Ett startskott för självaste Rampljuset.nu. Ett startskott för värdefulla talanger.

Vår alldeles egna Linus Brag och hans fantastiska stämma ackompanjeras av hans mycket goda vän Jon Fryk. Med sin nästintill omänskliga fingerfärdighet pepprar Jon ut melodi efter melodi från sin gitarr. Tillsammans skapar de en oslagbar kombo bestående av en unik röst, djup lyrik och tolv febrilt vibrerande strängar ivriga att bjuda på lite värme i vintermörkret.

När snön faller okontrollerat kryper vi in i Forumgallerian i Uppsala och tillsammans med Tshirt Store bygger vi upp en liten, liten scen på en liten, liten butiksyta. Okomplicerat, ärligt och härligt med fokus på musiken och dess simpla magi. Under ca tre timmar denna afton ljuder härlig musik genom gallerians befolkade gångar. Då och då stannar några till, lyssnar, tar lite foton och utbyter några ord med Amanda, butikens egna energiknippe, som ser detta som ett roligt tillfälle att underhålla sina kära kunder och uppmärksamma lokala talanger. Under kvällens gång pryder deras T-shirts våra kroppar samtidigt som vi gör vårt bästa för att sprida lite glädje och kärlek i form av musik. Detta blir vårt första bidrag för någon som förtjänar det. För alla er musikälskare där ute…

 

Jag skulle inte kalla mig för en artist. Jag är en livsnjutare med en gitarr!

 

Tjena Linus! Hur känns det att vara först ut på rampljuset.se?

Det känns skitkul att få vara med i det här färska projektet!

Hur kommer det sig att du valde just denna låt?

Det är en låt med fart i som jag är stolt över. En lättsmält text som jag tror många kan känna igen sig i.

Vad handlar den om?

Den handlar om en väldigt självupptagen person.

 

Något du har varit med om själv?
Ja, det är väl lite tonårsminnen den är inspirerad av. Jag tror alla har varit med om att ens partner inte har varit där. Psykiskt eller fysiskt. Som att prata med ett kylskåp.

Är du lyckligt kär idag?
Det är hemligt. Men ja.

 

Så vem är då Linus Brag?
Fan, det var en svår fråga. Linus Brag är en person som kanske tar sig själv på för stort allvar ibland men som vill väl. Trevlig som fan och lätt att ha att göra med. Är det här en kontaktannons?

Haha, vi vill ju veta lite mer om dig!
Jag skulle kunna snacka hur gott som helst om mig själv men det är väl upp till andra att avgöra. Jag vill alla väl i alla fall. Det vill jag.

Som artist då?
Jag skulle inte kalla mig för en artist. Jag är en livsnjutare med en gitarr!

Vem är Jon Fryk?
Jon Fryk, den mystiska prinsen från Nagiala. En av mina bättre vänner som delar min glädje och själ inför musiken. Det är min prins, Jon Fryk.

 

Tack Linus! Fantastiskt kul att ha dig med här på Rampljuset. I rampljuset. Lycka till i fortsättningen!

 

Författare: Amanda Krantz och Fredrik Jonsson

Inga kommentarer än

Lämna ett svar

m4s0n501
Hej! Vill du upptäcka nya talangfulla musiker? Kika in här! --> I Rampljuset just nu!