Benjamin & The Traveling Family – Charlestown

Vi befinner oss i Mariebergsskogen, Karlstads stadspark, som glittrar helt magiskt utav solens spegelbilder i vattnet. Sommaren 2013 har verkligen levererat och vi har bara kommit halvvägs på vår Roadtrip genom Sverige. Idag träffar vi Benjamin Edman och Jens Karlsson som framför sin låt Charlestown.

1146439_484968748259115_631413834_n

RAMPLJUSET i möte med

BENJAMIN & THE TRAVELING FAMILY

Vi befinner oss vid Sandgrundsudden i Karlstad, som glittrar helt magiskt utav solens reflektioner i vattnet. Sommaren 2013 har verkligen levererat och vi har knappt kommit halvvägs på vår Roadtrip genom Sverige. Idag träffar vi Benjamin Edman och Jens Karlsson som framför sin låt Charlestown. Benjamin, som skriver all musik, har vuxit upp tillsammans med sin gitarr i en musikintresserad familj och började skriva eget redan i åttonde klass. ”Då var det texter med en massa ‘baby’ och ‘I love you’ och mycket sådana dåliga låtar” säger han med ett skratt. I nian började han skriva mer seriösa texter och så småningom började han även spela in sina låtar. När vi träffade herrarna denna sommareftermiddag så var de bara två och utan något speciellt bandnamn. Idag kallar de sig Benjamin & The Traveling Family. Under resans gång har Benjamin fått med sig musiker som har hjälpt till att utveckla hans musik och som varit med på spelningar. Bland annat hans syster Madeleine som är med och lägger stämmor. Jens kom in i bandet ganska nyligen och spelar både gitarr, mandolin och banjo. För bara några dagar sedan gick de även ut med att de värvat en trummis vid namn Magnus Bergling.

Om ni får sätta helt egna ord på er musik, hur skulle ni beskriva den?1098123_484968974925759_1385270036_n
Benjamin:
Jag är så fantasilös med sådana här ordgrejer. Jens brukar säga att jag är så poetisk, att jag skriver feta texter och sen kan jag inte uttrycka mig bland folk. Då säger jag saker som: ordgrejer.

Jens: Bra musik som man kan lyssna på när man lagar mat.

Benjamin berättar att han ofta skriver om lite tyngre saker men att låtarna kan låta väldigt glada ändå. Låten Charlestown, till exempel, kom till när Benjamin bodde i Norge och velade över om han skulle flytta hem till Karlstad igen eller om han skulle vara kvar. Han berättar att han inte riktigt trivdes i Norge och när han slutligen bestämde sig för att flytta hem berättar han att det kändes som en sten som släpptes och att det var en utav hans bättre beslut i livet. Det var då som låten kom till och som handlar just om det, om att längta hem.
Jens och Benjamin träffades genom innebandyn där de spelade i samma lag och så småningom började de jamma lite ihop. ”Jag är Benjamins lilla backup, jag gör det han säger till mig att göra.” Jens spelar både gitarr, mandolin och banjo och har följt med på de senaste spelningarna runt Karlstad. På sidan av musiken jobbar Benjamin med på en fabrik där han packar bröd och Jens delar ut tidningar. Benjamin berättar att det är ganska oklart med vad som händer till hösten. ”Jag ska väl hitta på något att göra i utbyte mot pengar förhoppningsvis. Just nu är jag ute på sjön och softar och skriver mycket musik. Sen ska jag ju försöka få in Jens på brödpacket såklart!”

1005672_484968614925795_2019555422_n

Om ni ska beskriva varandra, hur låter det då?
Jens: Benjamin är den skäggiga spanjoren. Jag är ju hans backup i musiken och han är min i kärleken.
Benjamin: haha, äh vad tråkigt.
Jens: Du ler ju!
Benjamin: Jag som försökte komma på något kärleksfullt och fint… Jens är en person man alltid vet vart man har. Han är som min andra familj. Jag hänger jämt hos honom.
Jens: Det finns mycket mat hemma hos mig.

Vad har ni för framtidsplaner?
Benjamin: Jag ska inte packa bröd. Tidigare var musiken bara en hobby då jag stått framför spegeln och lattjat lite. Nu vill jag ge det en ärlig chans. Det har såklart varit enklast att köra på hemmaplan men nu, tack vare denna video, får vi ju en chans att nå ut till fler.
Jens: Just ja! Jag kom på nu hur jag ska beskriva Benjamin!
Han är den mest negativa och mest positiva personen jag har träffat. Det är en skön kontrast. Vi kommer aldrig att splittras.

Tack Benjamin och Jens för en fantastisk dag i ”Charlestown”! Vi ser verkligen fram emot att få se mer utav Benjamin & The Traveling Family i framtiden!

1146599_485308588225131_1777737963_n

Inga kommentarer än

Lämna ett svar

Hej! Vill du upptäcka nya talangfulla musiker? Kika in här! --> I Rampljuset just nu!