m4s0n501
[RAMPLJUSET LIVE!] Kids On The Run - Riverstream

Kids On The Run – Riverstream

Det är en fantastisk eftermiddag i april i Uppsala, med strålande sol och nyförälskade människor i varje hörn, jordgubbsförsäljare sprider somriga dofter och Fyrisån glittrar så som bara Fyrisån kan glittra. I fler än fyra nyanser av brunt. Denna dag mötte vi Uppsalabandet Kids On The Run.

935368_439325552823435_861407799_n

Rampljuset i möte med Kids On the Run

Det är en fantastisk eftermiddag i april i Uppsala, med strålande sol och nyförälskade människor i varje hörn, jordgubbsförsäljare sprider somriga dofter och Fyrisån glittrar så som bara Fyrisån kan glittra. I fler än fyra nyanser av brunt. När jag närmar mig inspelningsplatsen hör jag att Kids On the Run redan börjat spela på sina instrument och vacker sång når mina öron. Mina vänner från Rampljuset har redan riggat kameror och ljudutrustning så jag får den lyxiga uppgiften att slå mig ner på en bänk på bryggan, värma kinderna i vårsolen, lyssna till riktigt bra musik och påbörja min text om det fantastiska bandet Kids On the Run.

Bandet består egentligen utav Karl-Johan Thunberg (sång och gitarr), Simon Gozzi (banjo och gitarr), Anton Westin (bas) och Villiam Vejbrink Kildal (trummor). Idag får vi äran att träffa 3 härliga medlemmar från bandet och de briljerar på sina instrument som ligger tryggt i deras händer. Anton däremot, som är van vid en 5-strängad bas, blev tyvärr utan ström på bryggan så han fick lägga tonerna på sin Iphone. Men vad gör väl det när solen skiner, när Fyrisån glittrar, när människor är glada och när Anton ser sådär skönt kaxig ut, tryggt sittandes på sin stärkare, med en liten mobiltelefon i handen.

Jag möter senare upp Anton och Karl-Johan på ett fik i Uppsala och får en lite bättre inblick i hur allt startade och var de befinner sig idag.

Det hela började med att Simon och Karl-Johan drog på Way out West i Göteborg år 2011 där de inspirerades av musikscenen och bestämde sig för att starta ett band. Väl tillbaka i Uppsala tog de tag i sina planer och började lira

295816_439325489490108_933963335_n

ihop. När Simon senare skulle ställa upp i Musik Direkt frågade han Karl-Johan om han ville vara med och att de kanske kunde köra någon av deras egna låtar. Karl-Johan hade bara uppträtt i skolan någon enstaka gång och berättar att han, något påtvingat, lite ogenomtänkt, ändå sa ja. De kom till final och vann en plats i P4 Svensktoppen och där kom de tvåa. Karl-Johan berättar att en andraplats inte var någon förlust utan snarare en boost till att fortsätta. De hade ingen aning om att det skulle gå så bra.

Därefter utvecklades musiken från jammandet hemma, via en inspirerande tävling i Musik Direkt, till att bli en EP. Den släpptes år 2012, innehåller 5 spår och går under namnet Restless Fields. Anton lade basen och mixade hela EP:n och därigenom fick han en självklar plats i bandet. De drog runt på en hel del spelningar, formade bandet mer och mer och letade sig fram för att hitta deras rätta sound och stil.

Till sist kom Villiam in i bandet och lade trummor till låtarna. Både Anton och Karl-Johan instämmer i att det var den sista pusselbiten som fattades och att de nu har hittat sitt sound på riktigt. De spelade ihop, för första gången som fullband, på Debaser den 8 maj detta år och fick superbra respons. De berättar att det var fantastiskt kul och gick överraskande bra, trots att det var Villiams första spelning med bandet, att deras soundcheck var ovanligt kort och lite genomstressat och att några strängar fattades på en gitarr.

936929_439325506156773_2111048017_nKarl-Johan: Det var riktigt riktigt kul! Efter spelningen var det ingen big deal att hoppa på den annars så tråkiga pendeln hem till Uppsala. Jag bara satt där och mådde bra.

Anton: Ja, verkligen! Det kändeshelt rätt med nya uppsättningen. Alla gör ett väldigt bra jobb och låtarna låter, till och med, bättre nu än på EP:n.

I framtiden kommer vi få höra en hel del nytt material från Kids On the Run. De har dessutom planer på att spela om några låtar från EP:n Restless Fields med nya banduppsättningen och satsa på att komma ut mer på livescenen. Just nu får vi lyssna på deras låt Riverstream från EP:n Restless Fields, längta efter nästa släpp och njuta av sommaren!

Tack Kids On the Run för ett fantastiskt fint samarbete!

Inga kommentarer än

Lämna ett svar

Hej! Vill du upptäcka nya talangfulla musiker? Kika in här! --> I Rampljuset just nu!